Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat ontbrand beter, Lampenolie of petroleum?

Ik heb een petroleum druklamp,dus speciaal geschikt voor deze brandstof, maar dit is moeilijk verkrijgbaar. Nu is lampenolie blijkt,gezuiverde petroleum maar volgens mij ontbrand deze vloeistof moeizamer. heeft iemand hier ook ervaring mee en waar kan ik nog petroleum kopen?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Wonen
13.2K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
dat spul brandt alleen met een touwtje ofzo erin, gewoon een vlammetje erbij, gaat wel aan, maar ook vrij snel weer uit.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Lampolie bevat iets minder vetten dan petroleum, hierdoor is het iets lichter ontvlambaar, het verschil is echter zo miniem dat het verwaarloosbaar is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
petroleum kan je bij een benzinepomp per liter kopen ,niet iedere benzinepomp heeft het ,maar er zijn er nog genoeg en anders een doe het zelf zaak ,maar dan zit je 20 a 25 liter
jerrycan want er zijn nog veel mensen die met een zibro zitten maar qua branden zit er niet veel verschil alleen petroleum stinkt iets meer als je het aansteekt daarna ruik je het niet meer ,en lampenolie is iets duurder
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding